Ontspanningsmassage

Soorten massages

Ontspanningsmassage

Elke lichaamsmassage geeft een vorm van ontspanning, waardoor het lichaam gemakkelijker kan functioneren. Een zeer ontspannende vorm van massage is energetische lichaamsmassage, een zachte subtiele vorm van massage die zich afstemt op de werking van het lichaam. Het resultaat kan versterken door te werken rustgevende olie.

Voet of Handmassage
Hand en/of voetmassage heeft een ontspannende werking op het hele lichaam. Iemand die door pijn of andere reden liever niet te intiem wil worden aangeraakt is dit een geweldige vorm van ontspanning.

Klankmassage

De klank die voortkomt uit klankschalen en de gong communiceert onbewust en bewust met oorspronkelijk menselijke energie. Klankschalen zijn geluidsschalen die een hele diepe werking hebben op ons geestelijk en lichamelijke welzijn. Ieder lichaam herkent de energie van klanken van de klankschalen.
De oorspronkelijk levensenergie wordt herkend op onbewust niveau. De energie gaat direct stromen en kan het lichaam versterken om een zorgvraag te ontleden of om bv. vermoeidheid te overwinnen. De werking van klankschalen zorgt voor een natuurlijk herstel van onbalans tussen geest en lichaam. De klankmassage heeft een helende werking. In volledige ontspanning ontstaat een natuurlijk herstel in de energie tussen lichaam en geest.

Hotstone

Hotstone massage bekend van Sauna en Wellness-Centra. Speciale basalt stenen worden gebruikt bij een hotstone-massage en geven door druk, warmte en massage een diepe ontspanning. Het is geschikt voor mensen met spierspanningen door ziekte, stress of door over/ onder belasting van het lichaam. Als therapie kan het een heilzame werking hebben op het zelfhelend vermogen.

Een erkende masseur stimuleert het afvoeren van opgeslagen gifstoffen. Het bevordert het omzetten van stress in ontspanning en depressieve gevoelens in positieve gevoelens.