Therapieën

Natuurlijk Genezen en Bewust Ontwikkelen

Behandelingen in mijn praktijk

coaching

voor persoonlijke ontwikkeling

Coaching wordt aangeboden voor iedereen die persoonlijk wil ontwikkelen en de unieke lichamelijke of geestelijke ontwikkeling en conditie wil versterken. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, het afstemmen op je intuïtie, het ontleden van angsten, blokkades, burn- out stress of ziektes, dan krijg je inzicht en handvatten om je doel te bereiken. Specialisaties zijn het bieden van doeltreffende ondersteuning bij narcisme- nieuwetijd-kinderen- hoog sensitiviteit-relatiebemiddeling – rouwverwerking- eetstoornissen- bedrijfscoaching.

 

Counseling

voor raad en oplossingen

Therapie via counseling helpt mensen bij  psychosociale problemen. Ben je vastgelopen in het leven  is het mogelijk je op een laagdrempelige manier te ondersteunen. De counselor bied hulp, ondersteuning  aan mensen die rondlopen met psychische klachten of vragen die daarmee verband houden. Een counselor leert mensen om gaan en/of oplossen van de problemen waarmee zij te maken hebben of antwoorden te vinden op vragen waar zij mee rondlopen bijvoorbeeld bij  stress burn-out verslavingen eenzaamheid en bij trauma’s

EMDR

voor trauma verwerking

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

reading

voor inzicht en bewustwording

Bij een reading wordt er een verbinding gelegd van het onderbewustzijn van de behandelaar naar het onderbewustzijn van de cliënt. De behandelaar is op verzoek van de cliënt instaat de energie te lezen van de cliënt. Deze energie geeft via gedachtenkracht informatie door en zorgt voor inzicht en bewustwording.  De cliënt kan bij deze behandeling levens- en zorgvragen stellen over zichzelf. Ook kunnen de vragen gesteld worden aan iemand die is overleden. Er zal een helende werking  ontstaan door inzicht en bewustwording ten aanzien van een mogelijke trauma of het gemis van een dierbare. Er zullen handvatten worden aangereikt om de inzichten te gebruiken in de persoonlijke huidige levenssituatie.  De reading wordt volledig op schrift gezet en kan ook op schrift worden aangereikt.

Healing

voor balans en rust

Een healing is een zachte energiebehandeling op en om het lichaam. De aura is het menselijke energieveld en de chakra’s zijn de energie poorten die via de endocriene klieren lichaam en geest verbinden. Een healing laat energieblokkades doorstromen en zuivere energie wordt actief en versterkt Bij het ontvangen van een healing wordt gewerkt met de energieën van het lichaam. De therapeut stemt zich af op de cliënt, de verworven kennis wordt verwerkt in de persoonlijke individuele sessie. De innerlijke  zelfhelende kracht van de cliënt wordt actief gestimuleerd, hierdoor kunnen geest, gevoel en lichaam weer in harmonie functioneren. Een healing geeft een positief effect soms kunnen pijnplekken even opspelen maar het effect is soms direct voelbaar, soms na enkele dagen of een week, dit is afhankelijk van het proces en de levensinstelling van de cliënt.

Massages

voor ontspanning

Elke lichaamsmassage geeft een vorm van ontspanning, waardoor het lichaam weer gemakkelijker kan functioneren. Een lichaamsmassage verhoogd de conditie, versterkt de immuniteit, kan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde vergroten en de kwaliteit van leven verbeteren. De bekendste vorm van massage binnen deze praktijk is energetische lichaamsmassage, een zachte subtiele vorm van massage die de harmonie tussen lichaam en geest bevordert. We bieden een keus uit veel verschillende soorten massages en behandelingen. We bieden o.a. ontspanningsmassage, voet- of handmassage, klankmassage en hot-stone massage aan. Wil je hulp bij de keus voor een passende massage bij jou zorgvraag  neem gerust contact op. 

Specialisaties

Narcisme

Als jij je leven deelt of als je werkt met iemand met narcisme, beter gezegd; een narcistische persoonlijkheid stoornis (NPS) soms in combinatie met een andere gedragsstoornis kan het voor je voelen alsof je niet meer met beide benen op de grond kunt blijven staan. Dat jij je eigenwaarde en zelfvertrouwen verliest. Je beseft dat jij jezelf vreselijk te kort doet. Je leeft uit angst zo veel mogelijk naar de wensen van de overtuigende narcistische persoonlijkheid. Je twijfelt aan jezelf en aan je keuzes waardoor je de narcist mogelijk beschermd ten koste van jezelf je familie of kinderen. Ga je gebukt onder narcistische mishandeling, doordat je leeft of werkt met een narcist kan dit zelfs leiden tot Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) Wil je zonder angst vooruit?

Relatietherapie

De keus voor het samenleven met een partner betekent aanpassen, afstemmen, elkaar ondersteunen, versterken en te leren van elkaar. Wanneer er binnen relaties conflicten ontstaan die niet op een normale manier in harmonie zijn op te lossen ontstaat er een spanningsveld. Mensen zijn van nature in staat om de aansluiting terug te vinden. Het probleem dat zich voordoet in de relatie wordt een netwerk van omstandigheden, wanneer de opvoeding van de kinderen, ziekteprocessen, werksituaties, familiaire kwesties en dergelijke gaan mee spelen. Het emotionele evenwicht raakt uit balans en het spel van macht en onmacht begint te spelen. Lastig om elkaar te begrijpen, want de woorden schuld en onschuld krijgen de overhand. Tijd om de oorzaak op te sporen?

Eetproblemen

Lichaamsgewicht is gekoppeld aan ons doen en denken. Er zijn veel eetstoornissen. Anorexia en Boulimia zijn de bekendste vormen. Mensen die extreem bezig zijn met hun lichaam en hun uiterlijk, zijn vaak op zoek naar bevestiging en erkenning. Dit kan door steeds behulpzaam te zijn en voor anderen te zorgen. Of door gebrek aan eigenwaarde en verantwoordelijkheid zichzelf te laten verzorgen. Traumatische gebeurtenissen kunnen ook de oorzaak zijn van een verstoord lichaamsgewicht. We hebben alleen de regie over ons lichaam als de oorzaak in beeld hebben en de regie terug nemen over ons leven. Tijdens de behandeling gaat het niet om het oplossen van een probleem maar het versterken van je groei naar bewustwording, kracht en de passie. Wil je zelf de regie?

Rouwverwerking

Wanneer een cliënt de dood van een waardevol iemand niet kan verwerken kan het leven stageneren. Door de juiste begeleiding voor het verwerken van rouw ontstaat de mogelijkheid om het overlijdensproces een plaats te geven in hun leven. De kracht kan worden gevonden in een vernieuwde mind- setting. Werken met de kracht van positieve herinneringen De cliënt wordt begeleid om op een speciale manier de overledene in liefde een plek te geven in het leven. En verder te kunnen met de overledene die een plek krijgt in je leven zonder ze los te laten of er overheen moeten stappen. Dit is een mogelijkheid om ondanks het verlies weer positief in het leven te kunnen staan. Leren om op een positieve wijze het leven te herscheppen. Toe aan verwondering?